Kolm nippi just Sulle, et Su pruut/naine sõbrapäeval kurb ei oleks

Kus on kasutusjuhend?

Ma arvan, et igal mehel on vähemalt kord elus olnud tunne, et miks mu kalli naise/tüdruksõbraga kasutusjuhendit kaasa ei antud. On mul õigus? 🙂

Samas julgen pakkuda, et Sinu peamine eesmärk on, et su kallim oleks õnnelik ja naeratav, mitte kurb ja nutune. On mul õigus? 🙂

Annan sulle kolm nippi, mida jälgida, et su armsam sõbrapäeval oleks õnnelik. Kui on huvi, loe edasi.

Nipp 1 – lubadustest PEAB kinni pidama

Kui me abikaasaga olime alles koos elama hakanud, siis ta töötas keskastmejuhina ühes tehnosüsteeme müüvas ja hooldavas firmas. Talle meeldis ta töö ning ta oli väga pühendunud, see tähendas, et töö oli tal sageli kodus kaasas. Oli jõululaupäev, mis siis isegi veel polnud vaba päev. Olime kokku leppinud, et läheme minu vanemate juurde õhtusöögile ja vanemad teadsid, mis kell me tuleme. Veidi aega enne minekut otsustas härra töömeilid korraks veel üle vaadata. Ja seal oli midagi, mis köitis ta tähelepanu ja ta teatas mulle, et teeb kiirelt veel ühe asja ära ja siis lähme. Selge, ootasin. 10 minutit, 20 minutit, 30 minutit…. Ma pole kannatlik inimene, kohe üldse mitte. Küsisin – kaua veel? Sain üsna kurja vastuse, et ja ja,ma tean, ma teen ruttu, ära sega. Ütleme siis nii, et umbes selle kohapeal oli minu õhtu selleks korraks rikutud.

Armsad mehed, osad teist ilmselt teavad, aga kes ei tea, siis teile infoks – meie naised oleme perfektsionistid. Me planeerime sageli asjad oma peas millimeetri täpsusega ära ja meile kohe üldse, üldse, üldse ei meeldi, kui keegi/miski meie plaanid segi lööb.

Kui olete lubanud, et veedate sõbrapäeva koos oma kallimaga, siis olge õigel ajal kohal ja olge ise ka tegelikult KOHAL. See tähendab, et pange ära telefon ja muud nutikad seadmed, unustage töömõtted ja unustage sõbrad, kes ehk tegid teile ka selleks õhtuks superpakkumise. Sest kui te olete oma kallimale lubaduse andud, et veedate selle päeva/õhtu koos, siis on ülioluline, et te peate seda lubadust. Naise peas on selle lubaduse järel tekkinud ilus unistus, milline koos veedetud aeg on, ta on kindlasti iseendaga vaeva näinud, et teie jaoks kena välja näha ja kõik see ilus võib sekundiga rikutud saada, sest te hilinete või veel hullem, muudate viimasel hetkel plaane. See EI meeldi meile, ilmselt võib öelda, et me lausa vihkame seda.

Samas, kui teil tõesti on just sõbrapäeval midagi väga olulist ees, mida ei saa muuta (no tegelikult ei suuda üksi naine lõpuni mõista, mis võiks olla veel tähtsam kui tema 😉 ). Aga olgu, kui teil on takistus, siis lubage, et veedate kallimaga õhtu päev varem või teete midagi koos päev hiljem. See kuupäev, 14.veebruar, see on lihtsalt 1 päeva aastas. Tähtis pole ju kuupäev, tähtis on hoopis midagi muud, teie koosoldud aeg. See võib tulla mehed teile üllatusena, aga me saame aru mõistlikest seletustest ja argumentidest (olgu, olgu, suurema osa ajast saame aru 🙂 )

Niiet, kui tahate, et kallim on õnnelik, siis pidage ALATI antud lubadustest kinni.

Nipp 2 – ära hüppa üle oma varju

Mehed on kütid, see on nende geneetilises koodis sees. Kinni oli vaja püüda suurim mammut, see koju tagasi lohistada ja siis kõigi ees eputada ja saada suure kiituse osaliseks. Täpselt samuti on meie, naiste, geenides sees korilane ning see on põhjus, miks peame kauplustes iga riiuli ees peatuma ja vaatama, et äkki ikka leiab siit ka veel midagi head, kasulikku või lihtsalt ilusat. Kumbagi variant ei saa pidada paremaks, aga mitte ka halvemaks, geenide vastu lihtsalt ei saa.

Küti loomuse tõttu aga nii mõnigi mehepoeg püüab üle oma varju hüpata ehk jätta endast parem mulje, kui asjalood tegelikult on. Loomulikult tahab iga mees oma kallimale pakkuda parimat, aga kui ikka finants ei luba kõige kallimat restorani ja kõige kallimat  meelelahutust, siis ei tasu naba paigast pingutada selle nimel. Esiteks ei naudi teie ise seda ja teiseks meil naistel on tugev radar arusaamaks, kui teil on paha ja arvake kolm korda, kas meie siis naudime õhtut. Valige tegevused, mida saate endale ning kallimale lubada ja teie õhtu tuleb 10 korda parem sellest, kui püüaksite üle oma varju hüpata ja teha midagi, mis pole teile taskukohane. Kui sinu rahakott võimaldab meeldivat jalutuskäiku kaunis pargis ja tassikest kohvi väikses kohvikus, siis paku armsamale seda. Meie jaoks ei ole oluline koht ja tegevus vaid SINA, SINA, SINA. Ühel esimestest kohtingutest oma abikaasaga käisime kunstimuuseumis ja pärast sõime õhtust Hiina restoranis. Kas te teate, mis mina sellest pealelõunast ja õhtust mäletan? Mitte midagi – ei ühtki maali ega kuju muuseumist, ei seda mida me sõime, ei seda, milline restorani miljöö oli. Aga kas te teate, mida ma mäletan? Teda ja seda millest me rääkisime. Veidi mälugümnastikat ja suudaksin teile jutustada ilmselt kõik lood ja teemad, mis meil sellel õhtul jutuks olid.

Ole sina ise ja kõik on hoopis parem. Jah, võlts saab olla ning teeselda veidi aega, aga võlts ei saa kunagi olla lõputult.

Nipp 3 – mõtle…mõtle oma kallima peale

Kas sõbrapäev ikka vajab eraldi kingitust? Ah, keda ma petan, loomulikult vajab sõbrapäev kingitust ja loomulikult olen ka mina kingituste üle alati õnnelik. Ent siin on üks suur aga. Kui sõbrapäeval tahta teha kingitust, siis peab see olema ISIKLIK, suunatud otse kingisaajale, lähtuma otse kingisaajast. Sõbrapäev on suhteliselt kommertspüha, kus päevast on suurimas vaimustuses kaubandusettevõtted, kes kõik tahavad meile midagi müüa ja enamasti on see müüdav kaup selline üldine, anonüümne ja väga roosa või punane.  Minu arust on hea kink ka see, kui veeta kallimaga üks õhtu koos ja kahekesi, tehes asju, mis meeldivad mõlemale. Ennekõike lapsevanemad saavad aru, kui väärtuslik selline aeg on ja kui suur kink see võib olla. Ent kui ikkagi on soov kinkida mingi asi, siis see asi peab olema valitud lähtuvalt kingisaajast. Mul siiani kasutusel väga armas, käsitöönavalmistatud järjehoidja, mille kallis kaasa mulle mõne aasta eest valentinipäevaks kinkis. Raamatud – need on minu kirg. Minu jaoks on raamat alati, alati, alati hea kink. Ja kui mulle kinkida raamatupoe kinkkaart, siis võin ma ennast poodi unustada tundideks, sest ma EI suuda otsustada, mida võtta, sest tahaks niiiiiiiiiiiiiiiiiii paljusid raamatuid. Samas minu südant ei võida iial asjadega, mida saab kirjeldada sõnaga “Bling-bling”.  Nagu öeldakse – pole minu tassike teed.

Ehk kallid mehed, peatuge hetkeks ja mõelge, mis paneb just teie kallima silma särama ja siis valige sellest lähtuvalt kink talle. Te võite kindel olla, et teie teine pool võtab samuti selle aja ja tegeleb ajugümnastikaga, et leida just teile sobiv üllatus. Õige valiku tegemine pole nii raske, kui esialgu arvate. Teie kallima säravad silmad ja suur rõõm kingituse üle on mõttemaratoni (no ilmselt mõnel on see maraton, teisel sprint) väärt 🙂

Kaotada pole midagi, võita aga palju

Võimalik, et Teil on nüüd tekkinud küsimus, et kas  need kolm nõuannet ikka toimivad. Minu soovitus – katsetage. Mis Teil kaotada on? Mitte midagi. Võita võite aga suurepärase peaauhinna –  päeva/õhtu koos kauni ja rõõmsa kaaslasega.

Kindlustunnet katsetada peaks ju Teile andma ka see, et nõuanded pärinevad naiselt ehk Teil on tegelikult “siseinfo” 😉