Toetasime Laulufestivali “Kaunim metsalaul”

Täna saime meedliva kirja. Nimelt otsustasime juba mõnda aega tagasi rohkem ka väljapool Keilat erinevaid noorte üritusi toetada. Üks üritus, mida toetasime oli laulufestival “Kaunim metsalaul”. Tän saime ka meeldiva kirja korraldusmeeskonnalt, mille ka siinkohal avaldame.

Täname veelkord Teie panuse eest laulufestivali “Kaunim metsalaul 2018″ õnnestumisel.
Teie panusega oli meil võimalik rõõmustada tublisid lauljaid ja juhendajaid. Siirad tänud!

Jagame Teile veel väikest kokkuvõtet konkursist:
Lauluvõistlusest võttis osa 19 väiksemat kui ka suuremat kooli, muusikakooli ja laulustuudiot üle kogu Pärnumaa.

Metsapealinnu esindasid festivalil Kilingi-Nõmme ja Pärnu ansamblid, kahjuks festivalipäeval ei saanud laulja haigestumise tõttu osaleda Pärnut esindanud ansambel.

Festivalil esinesid solistid 36 loodusteemalise lauluga ning ansamblid 7 metsateemalise lauluga. Kokku kõlas 88 õpilase lauluhääl (soliste ja ansambleid juhendas kokku 19 õpetajat).

Algselt oli planeeritud festival kahel päeval, kuid erinevatel põhjustel toimus festival ühel pikal päeval. Planeeritud tegevused toimusid ning osalesid nii solistid kui ansamblid. Ansamblite esinemisi hinnati žürii poolt niivõrd kõrgetasemeliseks, et kõik 7 esitust väärisid kulddiplomit. Kõik planeeritud tiitlid ja auhinnalised kohad jagati välja, lisaks ka eripreemiad.

Traditsioonideks saanud tiitlid jagunesid järgmiselt:

Tiitli „Väike laululind“ sai M. Lüdigi nimelise Vändra Muusikakooli õpilane Birgit Tiismaa, tema juhendaja oli Helina-Victoria Kruup.

Solistide arvestuses sai tiitli „Kaunim metsalaul“ Pärnu-Jaagupi Muusikakooli õpilane Merilii Lõsjuk, kes esitas loo “Iial veel” (R. Pajusaar), juhendaja Eva Taul.

Ansamblite arvestuses sai tiitli “Kaunim metsalaul” Sindi Muusikakooli ansambel “Solfiined”, kes esitasid loo “Metsa sõnum” (U.Naissoo/I.Lember), juhendaja Helle Salumäe
Lisaks solistide ja ansamblite auhinnalistele kohtadele jagati eripreemiaid.

Viimastel aastatel oleme jaganud igale koolile, juhendajale kaasa kuusetaime. Nüüdseks kasvab üle Pärnumaa umbes sada üheksakümmend laulukuuske.
Laulufestival „Kaunim metsalaul“ toimus neljateistkümnendat korda (maakondlikul tasemel kolmeteistkümnendat korda).

Kogu info laulufestivali kohta on üleval veebis:
http://www.kilingi.edu.ee/oppetoo/projektid/kaunim-metsalaul

“Pärnu Postimehes”:
https://parnu.postimees.ee/4381543/liisi-koikson-aitas-leida-kauneimat-metsalaulu

Kilingi-Nõmme Gümnaasiumi koolilehes “Kirjatark”:
http://kirjatark.net.ee/kooli-uritused/koolimaja-aulas-kolasid-kaunimad-metsalaulud/

Manusesse on lisatud ka festivali tulemused ning mõned pildid.

Oleme väga õnnelikud, et leidsite võimaluse toetada ning tunnustada oma panusega tublisid noori lauljaid. Suur tänu Teile selle eest!

Kaunima metsalaulu korraldusmeeskonna nimel,

heade soovidega,
Laine

Soovime ka NetiKink meeskonna poolt õnne kõigile osavõtjatele ja võitjatele. Loodetavasti kasvavad ka kuused ilusti suureks. Lisaks ka väike pildigalerii üritusest (toetajate stendil oleme meie Portal Invest OÜ nime all).