Kingitus olgu meeldejääv ja seonduv

Kingitus olgu meeldejääv ja seonduv

Paljude arvates piisab sellest, kui lihtsalt midagi moe pärast kingitakse. Käiakse kasvõi bensiini jaamast enne läbi ja haaratakse sealt mingi suvaline nänn kaasa. Sellega tuleb alati meelde kunagise hitsarja Sõbrad osa, kus Joey ja Chandler ostavad kõigile bensiinijaamast jõulukingitused.

Igale ühele leidub midagi – kuid kas sellistel kingitustel on ikka mõtet? Põhiline reegel kingituse tegemisel võiks siiski olla, et kui see ei seondu kingituse tegemise eesmärgiga, siis ei ole sellist kingitust ka mõtet teha. Mina näiteks saan meenutada ühte aastat, kui saime oma ämma kingitustest korraldada tõelise välimüügi – sest saime perele sellise hulga nänni – millega ei osanud midagi ette võtta ja nii sai osta.ee keskonda päris suur ports oksjone tehtud ja õnneks sai ka kõik maha müüdud. Kuigi jah – see kingitus on meil siiani meeles.

Ehk esimese asjana tulekski paika panna kingituse tegemise eesmärk ja kui vähegi võimalik, siis püüdke panna esikohale siiski kingituse saaja ja mõelge tema huvide ja vajaduste peale. Kui sinu eesmärgiks on kingitusega jätta mälestus kallimale, siis peaks ka tehtav kingitus selle inimese jaoks koheselt sinuga seostuma. Olgu see mõni ühine pilt või omavaheline nali. Või miks ka mitte mõni sulle kallis ese, mille kingite edasi. Sest see jääb edaspidi meenutama sind kingituse saajale. Lihtne öelda, kuid nagu tegelikult näha – tihti siiski raske teha. Seda eriti siis, kui kingituse saaja pole nii lähedane.

Kui tahad ideid, mida kinkida, siis vaata siia