Septembri teine pühapäev on vanavanemate päev

Vanavanemate päev on Eesti riiklik tähtpäev, mida tähistatakse selle aastal juba kuuendat korda. Sellel aastal on vanavanemate päev siis 13. septembril.

Vanavanemate päeva tähistasmise eesmärk on (vana)vanaemasid ja (vana)vanaisasid meeles pidada ning neile tänu avaldada laste ja lastelaste kasvatmise eest,  jagatud hoole ning armastuse eest. Tähtpäeva eesmärk on ka juhtida ühiskonnas tähelepanu vanemale põlvkonnale, nende elukogemustele, teadmistele ja sellele, kui tähtis on põlvkondadevaheline tihe suhtlus.

Vanavatemate päeva tähistatakse ka mujal maailmas. USA-s tähistatakse seda päeva samuti septembri teisel pühapäeval ja seda juba alates eelmise sajandi seitsmekümnendate lõpust. Samuti peetakse seda tähtpäeva näiteks Kanadas, Prantsusmaal (märtsi esimene pühapäev), Poolas (vanaemade päev 21.jaanuar, vanaisade päev 22.jaanuar), Saksamaal (oktoobri teine pühapäev) ja Suurbritannias (oktoobri esimene pühapäev).

Ennekõike on oluline oma kalleid vanavanemaid selle päeval meeles pidada – lihtsalt helistades või võimalusel külla minnes. Aga väikesed kingitused, mis hinge lähevad ja südant soojendavad on samuti võimalus oma vanavanemaid meeles pidada.  Kingitusi antud tähtpäevaks leiate ikka NetiKink.eu lehelt. Kuid kui soovite midagi kiiremini, siis vaadake ka meie uut e-poodi: Tee- ja kohvipood ( teejakohvipood.ee ). Tee- ja kohvipoest leiate huvitavaid teesid, kohve, maitsekohvisid, maitseteesid ja ka kohvipatju. Mõlemas poes kehtib SEPT15 sooduskood, mis annab tellimuselt -5% hinnaalandust Tee- ja kohvipoes ja -10% NetiKink.eu poes.